Academy Hotel Curacao – Budget Hotell

Officiellt betyg: 3 stjärnor

Vårt betyg: 4 stjärnor (bedömt som budgethotell)

Academy hotell

Academy hotell ät ett vackert hotell som är beläget i centrala Willemstad. Hotellet ligger i en vacker kolonial byggnad och håller en hög standard i förhållande till dess låga pris. Academy hotell är ett utmärkt val för alla som letar efter ett trevligt budget hotell på Curacao men som inte nödvändigtvis känner att de måste bo direkt på stranden. Det är nära till de flesta sevärdheter och du kan snabbt ta dig ditt du vill till fots. Hotellet ligger t.ex. bara ca 100 m från historiska museet och 200 meter från post och sjöfartsmuseet.

Hotellet personal pratar ett flertal olika språk däribland engelska. Det finns tyvärr ingen svenskspråkig personal.

Säkerhet

Academy hotell Curacao ligger i ett säkert område men har trots detta säkerhetspersonal. De erbjuder även kassaskåp i alla rum. Kassaskåpen är stora nog för att en normal laptop skall kunna läggas i dem. 17 och 19 tums laptopar får vanligen inte plats.

Rum

Academy hotell rum

Hotellet har 42 rum fördelade över 3 våningar. De har två olika typer av rum. Vanliga rum och sk superior rum med större sängar. Bortsett från detta är det inte särskilt stor skillnad på vad de båda typerna av rum erbjuder. ”Superior” är ett mycket bättre alternative om du reser med en part och inte vill dela på en alltför liten säng. Om du primärt letar efter en billig resa så är dock det vanliga rummet normalt det bästa alternativet. De vanliga dubbelsängarna är stora nog för de flesta par.

Alla rum har Lcd tv med ett utbud av kabelkanaler. Utbudet av engelskspråkiga kanaler är inte särskilt stort men tillräckligt stort för att man skall kunna hitta något att se på kvällen efter man dragit sig tillbaka till sitt hotellrum.

Det finns inte Wifi på rummen. Bara vanligt internet via Ethernet kabel. Wifi finns i vissa allmänna ytor. Det är också viktigt att veta att det inte finns varmvatten på rummen. Detta är mycket vanligt i denna del av världen.

Hotellet tar ut en stödavgift när du bor på hotellet. Städavgiften är per person och dess storlek beror på hur länge du stannar. Den är dock vanligen 5 dollar per person.

Mat och dryck

Hotellet är mycket central beläget och man har tillgång till hela Willemstad utbud av restauranger. Man behöver aldrig ta en taxi utan man kan snabbt gå till en trevlig restaurang.

Hotellet erbjuder även en egen restaurang med ett bra utbud av mat och dryck. Hotell restaurangen är inte dålig men vi rekommenderar ändå att du drar nytta av alla de fantastiska restauranger som finns i närområdet och går ut och äter.

Hotellet erbjuder frukost varje morgon. Rum kan bokas med eller utan frukost.

Bekvämligheter

Hotellet erbjuder alla de bekvämligheter du förväntar dig att hitta i ett budget hotell. Internet finns i alla rum och de erbjuder ett antal olika tjänster till som reser i arbetet. Detta inkluderar flera konferenslokaler.

Hotellet erbjuder barnvakt och hjälp att boka biljetter till olika evenemang.

Academy hotell karta

 

Vårt omdöme

Academy hotell Curacao är ett trevligt hotell för dess prisklass och ett bra val för den som vill bo i ett hotell med kolonial stil. Hotellet är inte ett bra val för de som bor mycket på Europeiska hotell och letar efter ett hotell som erbjuder bra Europeiska standard. Om det är vad du vill ha bör du välja ett annat hotell. Hotellet erbjuder i så fall sämre service än du är van vid och erbjuder t.ex. inte varmvatten eller wifi å rummet. Allt detta är mycket vanligt för budgethotell i denna del av världen men är något som du kanske inte tänker på när du kommer från Sverige.

Om du vet var du kan förvänta dig av ett budget hotell i denna del av världen är att okej med att leva utan vissa modern bekvämligheter som varmvatten så är detta hotell ett trevligt och pittoreskt val. Allt beror på vad du letar efter.